Hva er dokumentar familiefotografering?

Ja, hva er det egentlig? Dette er en relativt ny form for familiefotografering hvor det dreier seg om å fortelle historien om en families liv i løpet av ett fastsatt tidsrom. Noen fotografer følger en familie i en hel dag eller opptil flere dager, jeg har stort sett holdt meg til ca. 3-4 timer. Gjerne en ettermiddag. Det handler om historiefortelling. Bildene er hverken oppstilte eller «camera aware», dvs. at den som blir tatt bilde av ikke ser inn i kameraet.

Oppstilte bilder, f.eks. tatt i kontrollerte former i ett fotostudio, handler om å lage den fineste versjonen av dere. Dokumentar familiefotografering vil vise hvordan dere ser ut akkurat nå, men i tillegg dreier det seg om så mye, mye mer. F.eks. det at bildene tas hjemme hos deg – i omgivelser dere er komfortable med og som bidrar til historiefortellingen.

Hvordan er livet til deg og din familie akkurat nå? Hva driver ungene med? Holder yngstemann på å lære seg å spise med gaffel? Lære seg å gå? Ta på sko selv? Sykle uten støttehjul?

Hvilke rutiner har dere? Høytlesing på senga? Tegning ved kjøkkenbordet? Herjer ungene i dobbeltsenga før leggetid? Hvordan ser det ut i hjemmet deres? Hver familie er unik og har sine egne måter å gjøre ting på. I en familie med små barn er det travelt og ungene utvikler og forandrer seg raskt. Og det handler om å fange alle disse små og store øyeblikkene som karakteriserer nettopp DIN familie akkurat NÅ. Og selvfølgelig å gjøre dette på en god fotografisk måte som gir dere flotte kvalitetsbilder av hverdagsøyeblikkene.

FEATURED POSTS