Hjertefølgere

Her følger bilder fra et besøk hos en utrolig kul og ganske så annerledes familie. De bor nemlig inni en glassdome i Gildeskål kommune litt sør for Bodø. Jeg traff dem en sommer for 1,5 år siden da jeg deltok på en workshop i cob, dvs. kunsten å bygge hus i leire. Det er rett og slett utrolig spennende å møte mennesker som velger å følge sine egne veier.

Inni glassdomen har familien bygget et hus i leire. Mellom huset og glassdomen dyrker de ulike grønnsaker, frukter og urter, hvorav eksotiske vekster som bl.a. vindruer og aubergine. Vekster som normalt ikke ville overlevd så langt nord, men som klarer seg fint i den beskyttede sonen inni glassdomen. Da jeg besøkte familien hadde de 3 barn og Ingrid Marie ventet nr. 4. På workshopen lærte vi å blande leire, sand og halm til kuler som man satte over hverandre til f.eks. vegger.  Halmen  fungerer som en slags armering og det er viktig at man får rett mengde sand i forhold til leire. Hvis ikke risikerer man at materialene ikke holder sammen. Under workshopen bygde vi en levegg utendørs. Prosessen er tidkrevende, men det morsomme er at man kan forme materialene akkurat slik man vil, man kan f.eks. lage buede vegger. Og det er nettopp det familien har gjort inni glassdomen. På taket av huset har familien en stor flott terrasse på ca. 100 m2. Her kan man ligge om natta og titte på stjernene eller dekke et digert langbord for masse gjester… Et hus som virkelig gir helt andre muligheter og innbyr til en annen livsstil…

Vil du lese mer om Hjertefølgerne kan du klikke her: http://naturhuset.blogg.no/

 

FEATURED POSTS